آکادمی مزدکس
پلتفرم مزدکس
/

آشنایی کامل با معاملات اجتماعی | سوشال تریدینگ (Social Trading)

یکی از مفاهیم مهم در بازارهای مالی معاملات اجتماعی یا سوشال تریدینگ است. جمله معروف و البته بسیار قدیمی وجود دارد که می‌گوید «از تجربیات دیگران استفاده کنید تا دوبار زندگی کرده باشید!». شاید نصیحت‌وار به نظر برسد اما باید اعتراف کنیم که زوایای امروزی آن را می‌توان در فناوری روز معاملات آنلاین ببینیم.
سوشال تریدینگ یا به لفظ اشتباه سوشیال تریدینگ نمونه بارز این جمله است. سوشال (Social) به همان جمعی اشاره دارد که از ریز و درشت و حرفه‌ای و تازه‌کار دور هم جمع شده‌اند. تریدینگ (Trading) نیز به معنای معامله است اشاره مستقیم به معاملات آنلاین مانند فضای فارکس و دیگر پلتفرم‌های آنلاین معاملاتی دارد.

مجموع این دو کلمه، فضایی را تشکیل می‌دهد که می‌توان هم به عنوان تریدر یا معامله‌گر از استراتژی‌های تراز اول به رایگان باخبر شویم و هم روش‌های خودمان را به اشتراک بگذاریم و از مدیایی که در آن فعال هستیم پاداش بگیریم. صحبت در مورد پدیده ارتباطی در فضای معاملات آنلاین رایج شده است. برای همین تصمیم گرفتیم در این آکادمی مزدکس به معرفی کامل سوشال تریدینگ و کاربردها و مزایای آن بپردازیم.

تاریخچه معاملات اجتماعی در بازار فارکس

سوشال تریدینگ را می‌توان فضایی بدانیم که معامله‌گرها در آن به ارائه استراتژی‌های خود و همچنین استفاده از روش‌های یکدیگر می‌پردازند. همه ما می‌دانیم بازار فارکس به عنوان یک بازار معاملات آنلاین بزرگ و شناخته شده در جهان، در سوشال تریدینگ حضور و نقش پررنگی دارد. خوب است بدانید یکی از جهت‌دهی‌های اصلی به سرمایه و دارایی سرمایه‎گذاران در فارکس در فضای سوشال تریدینگ اتفاق می‌افتد.

شاید باید بگوئیم شکل و ظاهر فارکس بعد از به وجود آمدن سوشیال تریدینگ سر و شکل تازه‌ای به خود گرفته است. 

 آنچه باید قبل از شروع سوشیال تریدینگ بدانید

از آنجایی که سوشال تریدینگ تجربیات دیگران را در اختیارمان می‌گذارد تا بتوانیم از سعی و خطاهای آنها و روش‌های معاملات‌شان باخبر شویم، ما را جلو می‌اندازد.

اما باید در نظر بگیریم که هر کدام از ما دارای یک نوع شخصیت سرمایه‌گذاری منحصربه‌فرد هستیم. میزان ریسک‌پذیری و ریسک‌گریزی ما حتی در بازارهایی شبیه به فارکس با هم متفاوت است. از طرف دیگر، اهداف مالی‌مان نیز با توجه به آن‌چه که از زندگی انتظار داریم هم متفاوت از دیگران است. بنابراین در کنار استفاده از روش معامله‌گرهای دیگر بهتر است مسیر معاملات منحصر به خودمان را طراحی کنیم تا نتایج مطلوبی را دریافت کنیم. 

معاملات اجتماعی یا همان سوشال تریدینگ چطور کار می‌کند؟

می‌توانیم به این نتیجه برسیم که بزرگ‌ترین هدف این پدیده ارائه دسترسی آسان به معامله‌گران برای استفاده از تجربیات و شیوه‌های معامله از یکدیگر است. معامله‌گری اجتماعی با استفاده از فناوری‌های جدید و به وجود آوردن مدیاهای متنوع این امکان را به معامله‌گران می‌دهد تا به دو حالت کپی معامله (Copy Trading) و معامله‌گری آینه‌ای (Mirror Trading) علاوه بر روش‌های معمول سوشال تریدینگ اقدام به انجام معاملات و پیاده‌سازی استراتژی‌های موفق در معاملات‌شان کنند. سوشال تریدینگ با روش‌هایی که از آن‌ها نام بردیم کار می‌کند، یعنی معامله‌گران از طریق گزینه‌ها و استراتژی‌های دیگر معامله‌گرها استفاده می‌کنند.

معامله‌گری آینه‌ای (Mirror Trading)

اجازه دهید به شما بگوئیم معامله‌گری آینه‌ای چیست و چطور کار می‌کند؟ معامله‌گری آینه‌ای به این شکل است که معامله‌گر از خط معاملاتی معامله‌گر دیگر به طور مستقیم و همزمان تغذیه می‌کند. به عنوان مثال اگر اولین تاجر اقدام به معامله از یک روش کند، به طور خودکار این معامله برای تاجر تغذیه کننده هم اجرا می‌شود. در حالت کپی معامله هم معامله‌گر به طور کامل و بدون هیچ تغییری از استراتژی دیگر معامله‌گران استفاده می‌کند. البته که این استفاده‌ها برای تاجر الگو درآمدزا است.    

چطور با سوشال تریدینگ کسب درآمد کنیم؟

کافی است کمی در این فضا باهوش باشیم و از معامله‌گران حرفه‌ای که استراتژی‌های خود را در اختیار ما می‌گذارند نهایت استفاده را ببریم. به این صورت خود را تبدیل به یک تریدر حرفه‌ای کنیم و ما هم به الگو برای ارائه شیوه به دیگر معامله‌گران تبدیل شویم. در چنین مرحله‌ای، اشخاص در حالت عمومی می‌توانند رایگان از شیوه‌های شما استفاده کنند. اما شما به عنوان ارائه‌کننده از طرف مدیاهای سوشال تریدینگی که در آن فعال هستید پاداش می‌گیرید، این پاداش می‌تواند به صورت حقوق ماهیانه باشد. البته اگر یک معامله‌گر شناخته شده باشید هم با ارائه سیگنال و استراتژی‌های خود می‌توانید کسب درآمد در سوشال تریدینگ داشته باشید.     

مزایای معاملات اجتماعی چیست؟

حالا باید ببینیم سوشال تریدینگ چه مزایایی می‌تواند برای ما داشته باشد؟ با وجود سوشال تریدینگ مسیرهای سخت معاملات برای معامله‌گرانی تازه وارد، آسان شده است. قبل از سوشیال تریدینگ هر کسی که می‌خواست تبدیل به یک معامله‌گر حرفه‌ای شود، مجبور به جستجوی بسیار برای آموزش می‌شد. این افراد اغلب با سودجوها و نه معامله‌گران واقعی و حرفه‌ای در این مسیر مواجه می‌شدند. اما در این فضا، افرادی که حضور دارند باید استراتژی‌های خود را ارائه دهند و تنها حساب مالی‌شان است که مخفی و خصوصی حفظ می‌شود. بنابراین جایی برای کسانی که تظاهر به حرفه‌ای یا معامله‌گر بودن دارند نمی‌ماند. با استفاده از تجربیات این افراد در فضای سوشال به راحتی می‌توانیم بارها و بارها از الگوهای موفق درس بگیریم و تمرین کنیم. ما با کمی دقت می‌توانیم در مدت زمان کوتاهی تبدیل به یک معامله‌گر حرفه‌ای شویم.

معایب معاملات اجتماعی چیست؟

بدون شک معاملات حتی اگر در سوشال تریدینگ باشد هم می‌تواند شامل معایبی باشد. متاسفانه بعضی از سیستم‌های سوشال تریدینگ دچار نوسانات و قطعی‌های کوتاه مدت اما آسیب‌رسان می‌شوند. گرچه این قطعی‌ها کوتاه است اما ما به خوبی می‌دانیم، روند معاملات در فضاهای آنلاین حتی با کم‌ترین تاخیر می‌تواند معادلات را به هم بزند. از طرف دیگر امکان دارد که شخصیت سرمایه‌گذاری شما برای کپی‌تریدینگ و معامله‌‌گری آینه‌ای مناسب نباشد. این باعث می‌شود تا زمانی که برای سرمایه‌گذاری در نظر گرفته‎‌ایم با نتایج قابل انتظار در استراتژی که از معامله‌گر دیگر انتخاب کردیم متفاوت باشد. به همین خاطر ممکن است با چنین انتخاب‌هایی دچار دلزدگی و دلسردی از فضای سرمایه‌گذاری شویم.

آیندو | Ayondo

این پلتفرم محبوب در کشور آلمان پایه‌گذاری شده است. Ayondo پوشش گسترده‌ای در حوزه ارز، سهام، نمایش شاخص‌ها، انواع اوراق قرضه و حتی کالاها دارد. این پلتفرم به سرعت به یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌ها به ویژه در فضای سوشال تریدینگ کشورهای اروپایی تبدیل شده است.

ترادئو | Tradeo

پلتفرم Tradeo در گام اول در سال 2012 میلادی به عنوان یک شبکه سوشال تریدینگ شروع به فعالیت کرد. بعدها به عنوان پلتفرم توانست برای معامله‌گران امکان فعالیت‌های تجاری را فراهم کند. یکی از پیشگامان در استفاده از استراتژی‌های به صورت خودکار همین پلتفرم ترادئو است. خوب است بدانید معامله‌گران فارکس از سال 2017 از این امکان در همین پلتفرم استفاده کردند.

کینفو | KINFO

یکی از جذاب‌ترین اتفاقات میان پلتفرم‌های فعال در سوشال تریدینگ کینفو (KINFO) است. در کینفو Robo-Advisorsها به عنوان متصل‌کننده اینفولئنسرها و وبلاگ‌نویسان به اشتراک‌گذاری سریع‌تر و دقیق‌تر استراتژی‌های موفق می‌پردازد.

 مایفکس بوک | Myfxbook

مایفکس بوک به عنوان یک پلتفرم شفاف میان معامله‌گران معروف است؛ چراکه حساب‌های معاملاتی و سیگنال‌ها به طور کامل در اختیار معامله‌گران قرار می‌گیرد. به همین خاطر امکان استفاده از روش کپی تریدر در Myfxbook به راحتی انجام می‌شود.

تریدنسی | Tradency

برای انجام روش معامله‌گری آینه (Mirror Trading) می‌توان از تریدنسی استفاده کرد، اصلا این پلتفرم برای انجام این روش طراحی شده است. البته یکی از ایراداتی که به تریدنسی می‌گیرند این است که سیستم آن تخصصی است و آن‌طور که باید نمی‌توان در آن به تعامل پرداخت. 

مدل کسب و کار معاملات اجتماعی به چه شکل است؟

معمولا رسانه‌هایی که در سوشال تریدینگ فعال هستند یا کارگزاری خودشان را دارند بابت استفاده از فضای‌شان کارمزد دریافت می‌کنند.

یکی دیگر از مدل‌های کسب و کار سوشال تریدینگ این است که رسانه‌های فعال و مشهور برای ورود اعضای کارگزاری‌ها از آن‌ها حق عضویت می‌گیرند و به این صورت کسب درآمد می‌کنند.

سوشال تریدینگ چه قوانینی در سایر کشورها دارد؟

از آن‌‎جایی که سوشال تریدینگ یک مفهوم تازه است زمان می‌برد تا کشورها قوانین مناسب با آن را تنظیم و تصویب کنند. اما موضوعی که باعث شده تا در کشورهایی مانند انگلیس، استرالیا، آمریکا و اتحادیه اروپا به این پدیده اهمیت دهند این است که به عنوان زمینه سرمایه‌گذاری قابل قبول پذیرفته شده است.

انگلیس: در حال حاضر اداره مالی توصیه‌هایی را به مسئولین مرتبط در انگلستان در مورد کپی تریدینگ و Mirror Trading  کرده و مدیریت این بخش را جدی تلقی کردند.

استرالیا: استرالیا با همه حساسیت‌هایی که داشت برای دو سال نوع عملکرد سوشیال تریدینگ را در کنار دیگر زمینه‌های سرمایه‌‎گذاری خود تحت نظر گرفت. در سال 2016 میلادی استرالیا تصمیم گرفت تا تحت پشتیبانی مشاوره دیجیتال ASIC اجازه کپی تریدینگ را بدهد. همچنین گزارش نتایج را از رسانه‌های فعال برای شفاف‎‌سازی مسائل مالی این حوزه دریافت کند.

ایالات متحده آمریکا: کشوری که به مرزبندی‌های سخت مالی مشهور است اما در حوزه سوشیال تریدینگ آن‌چنان که در زمینه‌های مالی دیگر سخت‌گیری می‌کند در این زمینه مرزبندی‌های سفت و سخت ندارد. این کشور البته محدودیت‌های مشروطی برای فعالی کپی تریدینگ دارد و شهروندان آمریکایی برای فعالیت در این فضا باید دقت لازم را داشته باشند.

اروپا: اروپا هم با همان رویه انگلستان در زمینه سوشال تریدینگ رفتار می‌کند. اتحادیه اروپا مدیران پرتفو را ملزم به رعایت قوانین می‌کند.

جمع‌بندی

استفاده از تجربیات و دانش دیگران در بسیاری از زمینه‌ها عامل رشد فردی و گروهی تمام جوامع بوده و مدیریت سرمایه در بازارهای مالی نیز از این مورد استثنا نیست و بهره‌گیری از اطلاعات و آگاهی دیگر افراد با تجربه در این زمینه می‌تواند سکوی پرتابی برای هر شخص باشد. در این مقاله از آکادمی مزدکس به مفهومی در همین راستا یعنی سوشال تریدینگ پرداختیم و ابعاد مختلفی در این حوزه را مورد بررسی قرار دادیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *