آکادمی مزدکس
پلتفرم مزدکس
/

صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی توان

برخلاف صندوق‌های درآمد ثابت که نقش سهام در ترکیب دارایی آن‌ها محدود است، صندوق اهرمی را می‌توان یک صندوق سهامی دانست. یعنی مدیر دارایی محدودیتی در خرید سهام ندارد. صندوق توان مفید از دو نوع واحدهای عادی و ممتاز تشکیل شده است. واحدهای عادی، واحدهای کم‌ریسک صندوق توان هستند. حداقل بازدهی سالیانه واحدهای عادی 20 درصد خواهد بود که این مقدار توسط صندوق، تضمین می‌شود. واحدهای ممتاز، واحدهای اهرمی صندوق توان هستند که بسیار پرریسک محسوب می‌شوند. این واحدها از توان مالی ایجاد شده از محل دارایی‌های واحدهای عادی بهره‌مند شده و می‌توانند سود یا زیان بیشتری داشته باشند.

به عبارت دیگر،‌ حتی اگر صندوق اهرمی ۱۰۰ درصد رشد داشته باشد،‌ سهام‌داران واحدهای عادی تنها ۲۰ الی ۲۵ درصد سود را دریافت می‌کنند. ولی سهام‌داران ممتاز چیزی بیش از ۱۰۰ درصد را دریافت خواهند کرد. از سوی دیگر، ‌اگر صندوق اهرمی بتواند ۱۰ درصد سودسازی کند، سهام‌داران عادی کماکان ۲۰ الی ۲۵ درصد را دریافت می‌کنند. ولی سهام‌داران ممتاز چیزی کمتر از ۱۰ درصد دریافت می‌کنند.

تحلیل صندوق اهرمی توان (شهریور ۱۴۰۲)

قیمت هر واحد صندوق توان در شهریور ماه با ۸.۶ درصد رشد همراه بود. گرچه این صندوق توانست عملکرد مساعدی را در این ماه ثبت کند اما از آنجایی که صندوق‌های اهرمی بسیار پرریسک محسوب می‌شوند و بعضا در زمان ریزش با افت چند برابری نسبت به کلیت بازار همراه هستند، لذا انتظار می‌رود در زمانی که بازار شرایط بهتری دارد بازدهی مناسب‌تری نیز ثبت کنند. در شهریور ماه شاخص کل ۹.۸ درصد و شاخص هم‌وزن با ۸.۸ درصد رشد را ثبت کردند.

هرچند که توان، عملکردی نزدیک به شاخص هم‌وزن داشته اما به عنوان یک صندوق اهرمی در زمان بهبود شرایط انتظار بیشتری از آن می‌رود. این صندوق در سه ماهه منتهی به مرداد ماه افت ۲۴ درصدی را ثبت کرد که ۵۰ درصد بیشتر از ریزش شاخص کل بود. همچنین این صندوق نسبت به سایر صندوق‌های اهرمی مانند صندوق اهرمی کاریزما که رشد ۱۴ درصدی داشته، ضعیف تر عمل کرده است.

سبد دارایی صندوق توان

ترکیب دارایی صندوق توان شامل ۶۶ درصد سهام ( نسبت به مرداد ۵ درصد کاهش داشته است)، ۸ درصد اوراق مشارکت و ۲۰ درصد در 5 سهم برتر است. در حدود 73 درصد سرمایه گذاری انجام شده در سهام، به ترتیب به گروه فلزات اساسی، چند بخش صنعتی، محصولات شیمیایی، محصولات دارویی و سیمانی اختصاص یافته که نسبت به ماه قبل تفاوت زیادی ایجاد نشده است. 

ارزش خالص دارایی‌ها (NAV)

ارزش خالص دارایی این صندوق در شهریور ماه با رشد همراه بوده و از ۴.۰۱  همت به ۴.۶۶  همت افزایش یافت. با توجه به ارزش خالص دارایی صندوق توان و تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری شده آن، قیمت آماری هر واحد ممتاز صندوق توان در پایان شهریور حدود ۱۷۵۸ تومان بوده که با توجه به قیمت بازار ۱۷۴۳ تومان در آن تاریخ، می توان گفت که هر واحد توان معادل ارزش واقعی خود معامله شده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *