آکادمی مزدکس
پلتفرم مزدکس
/

صندوق سرمایه‌گذاری اهرم کاریزما

صندوق اهرمی کاریزما را می‌توانیم اولین صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی ایران بدانیم. برخلاف صندوق‌های درآمد ثابت که سهم سهام در ترکیب دارایی آن‌ها محدود است، صندوق اهرمی را می‌توان یک صندوق سهامی دانست. یعنی مدیر دارایی محدودیتی در خرید سهام ندارد. همین موضوع باعث شده تا احتمال نوسانات این صندوق‌ها بیشتر شود. همان‌طور که بیان شد،‌ صندوق اهرمی عادی کاریزما همیشه سود تضمینی ۲۰ الی ۲۵ درصد را دریافت می‌کند. این حداقل بازدهی همیشه توسط گروه سهام‌داران ممتاز تضمین می‌شود. سهام‌داران ممتاز نیز در ازای پذیرش چنین ریسکی، در صورتی که سود سبد سهامی صندوق بیشتر شد،‌ این سود را دریافت می‌کنند.

به عبارت دیگر،‌ حتی اگر صندوق اهرمی ۱۰۰ درصد رشد داشته باشد،‌ سهام‌داران واحدهای عادی تنها همان ۲۰ الی ۲۵ درصد سود را دریافت می‌کنند. ولی سهام‌داران ممتاز چیزی بیش از ۱۰۰ درصد را دریافت خواهند کرد. از سوی دیگر، ‌اگر صندوق اهرمی تنها بتواند ۱۰ درصد سود سازی کند، سهام‌داران عادی کماکان ۲۰ الی ۲۵ درصد را دریافت می‌کنند. ولی سهام‌داران ممتاز چیزی کمتر از ۱۰ درصد دریافت می‌کنند.

تحلیل صندوق اهرم کاریزما (شهریور ۱۴۰۲)

هرچند بازدهی صندوق کاریزما در مرداد ماه چندان مطلوب نبود اما در شهریور به دلیل بهبود شرایط بازار، قیمت هر واحد این صندوق با ۱۴ درصد رشد همراه شد. از آنجایی که شاخص کل در شهریور ماه حدود ۹.۸ درصد و شاخص هم وزن ۸.۸ درصد رشد را ثبت کرده بودند، می‌توان گفت عملکرد این صندوق بهتر از شرایط کلی بازار بوده است. 

اما برای بررسی دقیق‌تر صندوق اهرم شاید بهتر است به موارد بیشتری دقت شود. همانطور که در ابتدای گزارش نیز اشاره شد صندوق‌های اهرمی، پر ریسک‌تر از سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند. این صندوق‌ها ممکن است در ریزش چندین برابر با افت مواجه شوند و در رونهای صعودی نیز رشد چند برابری نسبت به بازار ثبت کنند.

در سه ماهه منتهی به مرداد ماه، این صندوق با ۳۰ درصد افت مواجه شد، در حالی که کلیت بازار (شاخص کل) ریزش ۱۶ درصدی را تجربه کرد. در شهریور ماه که وضعیت بازار سهام اندکی بهبود داشت این صندوق موفق شد حدود ۴۰ درصد عملکرد بهتری را نسبت به شاخص کل ثبت کند.

سبد دارایی صندوق اهرم

ترکیب دارایی صندوق کاریزما شامل ۶۰ درصد سهام (افزایش ۸ درصدی نسبت به مرداد)، ۱۳ درصد وجه نقد و سپرده بانکی و ۲۴ درصد از ۵ سهم برتر بازار است. حدود ۶۰ درصد از سرمایه‌گذاری این شرکت در سهام گروه فلزات اساسی، شیمیایی، بانک‌ها و چند بخش صنعتی بوده است. 

ارزش خالص دارایی‌ها (NAV)

ارزش خالص دارایی‌های صندوق کاریزما در پایان شهریور حدود ۹.۷۹۷ همت بوده که نسبت به مرداد ماه رشد ۱۰۲ درصدی را نشان می‌دهد. با توجه به ارزش خالص دارایی این صندوق و تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری شده آن، قیمت آماری هر واحد ممتاز صندوق اهرم در پایان شهریور حدود ۱۸۴۶ تومان بوده که با توجه به قیمت بازار ۱۹۶۰ تومان در آن تاریخ، می‌توان گفت که هر واحد ممتاز اهرم، بیشتر از ارزش واقعی خود معامله شده و دارای حباب قیمتی بوده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *