آکادمی مزدکس
پلتفرم مزدکس
/

تحلیل صندوق سرمایه‌گذاری اوصتا

صندوق اوصتا، یک صندوق سرمایه‌گذاری درآمد ثابت است. صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت را می‌توان یکی از اصلی‌ترین بخش‌های دنیای سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی برشمرد. این صندوق‌ها ابزاری عالی برای کاهش ریسک و تنوع بخشیدن به سبد سهامی هستند که سرمایه‌گذاران حرفه‌ای نیز از آن‌ها استقبال می‌کنند. در واقع، این صندوق‌ها مقداری سود سالانه را همانند سپرده‌های بانکی تضمین می‌کنند. با این تفاوت که معمولاً‌ مقدار سود پرداختی توسط آن‌ها بیشتر از بانک‌هاست و نقدشوندگی سرمایه شما نیز بالاتر خواهد بود. 

صندوق افران به دلیل سرمایه‌گذای کم‌ریسکی که دارد، کمتر در معرض نوسانات قرار می‌گیرند و برای افراد کاملاً ریسک‌گریز گزینه مناسبی است. علاوه بر این،‌ برخی افراد از این صندوق به منظور تعدیل میزان ریسک سبد سرمایه‌گذاری خود استفاده می‌کنند.

تحلیل صندوق اوصتا (شهریور ۱۴۰۲)

همانطور که گفته شد، صندوق‌های درآمد ثابت همواره بازدهی مثبتی دارند، از این رو صندوق افران علی رغم نوسانات بازار و افت شاخص کل، رشد دو درصدی را در مرداد ثبت کرد. هرچند ریسک سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها اندک است، اما از طرف دیگر در دوران رشد بازار نیز سوددهی کمتری نسبت به بسیاری از صندوق ها خواهند داشت.

این صندوق هرچند در چند ماه ابتدایی سال توانسته بود نقدینگی مطلوبی را جذب کند اما در شهریور این روند معکوس شد و خروج نقدینگی در آن رخ داد. علت این موضوع را می‌توان به شرایط منفی بازار و سودآوری بهتر صندوق‌های درآمد ثابت در چند ماهه نخست سال نسبت داد. در شهریور ماه شاخص کل با رشد حدود ۱۰ درصدی همراه بود، لذا احتمالا سرمایه از صندوق‌های درآمد ثابت خارج و وارد سایر بخش‌های بازار شده است. 

سبد دارایی صندوق اوصتا

۳۸ درصد دارایی‌های صندوق اوصتا به شکل  وجه نقد و سپرده بانکی نگهداری می‌شود. ۴۶ درصد در اوراق، ۹ درصد در سهام و در نهایت ۴ درصد هم در واحدهای صندوق قرار دارد. عمده سرمایه‌گذاری انجام شده صندوق اوصتا در گروه خودرو، فلزات اساسی و صندوق‌های قابل معامله بوده است. 

ارزش خالص دارایی‌ها (NAV)

ارزش خالص دارایی‌های صندوق اوصتا در شهریور ماه با افت اندکی همراه بود و از ۶.۶ همت به ۶.۵۴ همت کاهش یافت. بر اساس ارزش خالص دارایی این صندوق و تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری شده آن، قیمت آماری هر واحد اوصتا در پایان شهریور حدود ۳۰۶۶ تومان بوده که با توجه به قیمت بازار ۳۰۶۲ تومان در آن تاریخ، می‌توان گفت هر واحد اوصتا در قیمت واقعی مورد معامله قرار گرفته است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *