آکادمی مزدکس
پلتفرم مزدکس
/
گزارش moody's

گزارش Moody’s: توکنایز دارایی‌های جایگزین، نقدشوندگی را افزایش می‌دهد

اخیراً موسسه رتبه‌بندی معتبر Moody’s در گزارش خود به بررسی توکنایز دارایی‌های جایگزین پرداخته است. این گزارش نتیجه می‌گیرد که بازارهای ثانویه مبتنی بر بلاکچین می‌توانند نقدشوندگی این دارایی‌ها را بالا برده و باعث کارآمدی بیشتر آنها شوند. با این حال، سوال مهم اینجاست که آیا مدیران دارایی‌های جایگزین به شفافیت بیشتر علاقه‌مند هستند؟

همه ما می‌دانیم که دارایی‌های جایگزین مثل سهام شرکت‌های خصوصی، اوراق قرضه و صندوق‌های پوشش ریسک، نقدشوندگی پایینی دارند. این دارایی‌ها معمولا محدودیت‌هایی مانند دوره‌های قفل سرمایه و حداقل سرمایه بالا  برای سرمایه‌گذاران عادی را دارند.اما توکنایز کردن می‌تواند این دارایی‌ها را به واحدهای کوچک‌تری تقسیم کند و آن‌ها را برای طیف وسیع‌تری از سرمایه‌گذاران قابل دسترس سازد. البته بسته به ریسک این دارایی‌ها، ممکن است همچنان برای سرمایه‌گذاران خرد (با سرمایه کم) مناسب نباشند. در عوض، این امکان وجود دارد که افراد با ثروت بالا هم در کنار موسسات مالی در این دارایی‌ها سرمایه‌گذاری کنند. همچنین، تقسیم‌پذیری برای سرمایه‌گذاران نهادی (موسسات مالی) هم به معنای تنوع‌بخشی بیشتر به سبد سهامی آن‌هاست. علاوه بر این، بازارهای ثانویه می‌توانند مشکل عدم برداشت وجه برای دوره‌های طولانی مدت را حل کنند. اما اما آیا مدیران دارایی چنین چیزی را می‌خواهند؟ قطعا برخی از آن‌ها موافقند. در حال حاضر شرکت‌هایی مانند KKR ،Hamilton Lane و Apollo در حال بررسی این موضوع هستند.

گزارش Moody’s می‌گوید: «بلاکچین به سرمایه‌گذاران دسترسی لحظه‌ای به اطلاعات مربوط به سرمایه‌گذاری‌ها و دارایی‌های پایه‌ای آن‌ها را می‌دهد.» شرکت توزیع وجوه Calastone سال‌هاست در خصوص توکنایز دارایی‌های پایه صندوق‌ها (نه فقط واحدهای صندوق) صحبت می‌کند.

Moody’s در بخشی دیگر از گزارش خود اشاره کرد، در مقابل برخی مدیران دارایی به استراتژی‌های خود پایبندند و آن‌ها را راز موفقیت خود برای رسیدن به بازدهی بالاتر می‌دانند و شفافیت بیشتر می‌تواند به معنای از دست دادن این مزیت باشد. همچنین، رصد جزئیات به صورت لحظه‌ای ممکن است باعث تمرکز بر عملکرد کوتاه‌مدت شود.

در پایان گزارش Moody’s به نقش هوش مصنوعی (AI) در این حوزه اشاره کرده و استدلال می‌کند این فناوری می‌تواند در پردازش داده‌های تحلیلی، پیمایش قوانین و مدیریت سبد سهام مثمرثمر باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *