آکادمی مزدکس
پلتفرم مزدکس
/

مقدمه‌ای بر متاورس، جهان مجازی ما

متاورس، این جهان موازی مجازی، من را به یاد آرزوها و فانتزی‌های کودکی می‌اندازد که حالا در مسیر محقق شدن است. دنیایی که می‌توان در آن زندگی کرد، بدون اینکه جسم‌مان در آنجا حضور داشته باشد. این روزها اکوسیستم متاورس به لطف مارک زاکربرگ (متا) دوباره رنگ گرفته و با سرعت بیشتری به سمت واقعی شدن تصورات ما از دنیای مجازی نزدیک می‌شود. دنیای غیرمتمرکزی که هیچ شخص و قدرتی نمی‌تواند آن رو کنترل و محدود کند. شاید هم این میل به جاودانگی و فرار از محدودیت‌هاست که زندگی در چنین جایی را برای ما جذاب کرده است.
اگر بخواهم متاورس را توصیف کنم، باید به محیطی مجازی اشاره کنم که می‌توان در آن تجربه‌های حقیقی داشت. از تجربه‌ی امکانات، جزئیات و معاشرت‌های یک زندگی روزمره ساده تا بازی، تجارت و کسب درآمد از آن را تصور کنید، آن هم با ابزارها و گجت‌هایی که مدام در حال توسعه‌اند. در این اکوسیستم مجازی، افراد با هم و محیط اطراف خود در تعامل خواهند بود. این سیستم ترکیبی از اینترنت، بلاکچین، شبکه‌های اجتماعی، پلتفرم‌های بازی، NFT، وب3، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده است و قطعا با پیشرفت تکنولوژی‌های مثل AR، VR و AI، ما می‌توانیم کاربردهای شگفت‌انگیزی از آن ببینیم.

در حال حاضر شرکت‌های تکنولوژی برای خلق تجربه‌ای متفاوت از غوطه‌ور شدن کاربران در متاورس در حال کار روی فناوری‌های پیشرفته مانند بلاکچین، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و بازسازی سه بعدی هستند. علاوه بر فعالیت شرکت‌های بزرگی مانند مایکروسافت، فیسبوک و انویدیا در این زمینه، ما در کریپتوکارنسی هم با پروژه‌های مهمی از جمله دیسنترالند و سندباکس روبرو هستیم که روی این اکوسیستم جذاب تمرکز کرده‌اند. 

از آنجایی که تکنولوژی دائما در حال تغییر شکل زندگی ماست، دنیای فیزیکی روز به روز به حجم عظیمی از داده‌ها تبدیل می‌شود‌‌، داده‌هایی که می‌توان با کامپیوترها آن‌ها را پردازش و در میان آن‌ها زندگی کرد و قسمتی از متاورس شد. ما ابتدای این تغییر بزرگ هستیم و با تقویت زیرساخت‌های این تکنولوژی قطعا روزی خواهد رسید که همه‌ی ما مردمان این دنیای مجازی خواهیم بود. گرچه راه پیش روی متاورس به علت مسئله هزینه‌ی بالای سخت‌افزارها و گجت‌های فعلی، پذیرش و سرعت پایین اینترنت در بعضی از نقاط جهان طولانی است اما با رشد بلاکچین و سرویس‌های غیرمتمرکز و سرمایه‌گذاری غول‌های بزرگ فناوری روی آن، همه‎‌گیری این اکوسیستم بدون مرز اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *