آکادمی مزدکس
پلتفرم مزدکس
/
بهترین مارکت پلیس‌ها برای NFT

بهترین مارکت پلیس‌ها برای NFT

محبوبیت NFTها در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است. به‌طوری که ارزش بازار آن‌ها در سال ۲۰۲۱ به رقم ۴۰ میلیارد دلار رسید و در سال ۲۰۲۲ هم همچنان پرقدرت باقی مانده است. اگر شما هم قصد دارید در این شور و شوق و هیجان شریک بوده و در این بازار سرمایه‌گذاری کنید، باید بدانید که یک بازار خرید و فروش NFT دروازه ورود شما به این دنیا خواهد بود. بازار NFT را به‌عنوان مثال می‌توانید چیزی شبیه به آمازون، ولی در حوزه خرید و فروش دارایی‌های دیجیتال در نظر بگیرید.

برای آشنایی بیشتر با توکن های غیرقابل تعویض، پیشنهاد میکنیم مقاله NFT چیست؟ را مطالع کنید.

در حال حاضر ده‌ها بازار NFT وجود دارد. برخی از آن‌ها روی بخش خاصی از بازار تمرکز کرده‌اند و مثلاً تنها به خرید و فروش NFTهای قطعات موسیقی اختصاص دارند. در هرحال، اگر قصد مشارکت در این حوزه را دارید، ‌باید یک پلتفرم معتبر و مقرون به صرفه را انتخاب کنید. ولی بهترین بازارهای NFT کدام‌اند؟ هرکدام چه مزایای و معایبی دارند؟ در این مطلب از آکادمی مزدکس به صورت کامل تمام این موارد را توضیح خواهیم داد.

منظور از بازار NFT چیست؟

به بیان ساده، بازار NFT یک پلتفرم آنلاین است که کاربران از طریق آن می‌توانند به خرید، فروش و یا تولید (Mint) آثار NFT بپردازند. بنابراین، آن‌ها را می‌توان رابط میان خریدار و فروشنده‌های آثار NFT دانست و در واقع دروازه ورود سرمایه‌گذاران جدید به دنیای NFTها هستند.

بازارهای NFT را می‌توان به فروشگاه‌های آنلاین و بزرگی تشبیه کرد که کاربران در آنجا می‌توانند مجموعه‌ای از اقلام برای فروش را مرور کرده و سپس خرید کنند. از آنجایی که NFTها بر روی بلاک‌چین میزبانی می‌شوند، اکثریت قریب به‌اتفاق بازارهای NFT کاربران را ملزم به داشتن یک کیف پول رمزنگاری می‌کنند که NFTهای خریداری شده خود را بتوانند به آنجا منتقل کنند. پس از خرید NFT ها، مالکیت از فروشنده به خریدار منتقل می‌شود که هزینه تراکنش شبکه را به همراه خواهد داشت.

به‌صورت کلی، بازارهای NFT تمایل دارند تا معاملات خود را از طریق ارزهای دیجیتال انجام دهند و در این میان اتریوم نیز بیشترین کاربرد را دارد. به لطف افزایش باورنکردنی محبوبیت NFT ها، بازارهای جدید NFT به طور مرتب راه‌اندازی می‌شوند و هرکدام نیز تلاش می‌کنند بخشی خاص و اختصاصی از این بازار بزرگ را تصاحب کنند. بنابراین، انتخاب بین این بازارها کار آسانی نخواهد بود. به همین خاطر، ما برخی از بهترین پلتفرم‌های خرید و فروش NFT را در این مقاله بررسی کرده‌ایم.

معرفی ۱۰ بازار NFT برتر و مطرح در جهان

در ادامه به معرفی ۱۰ مورد از معروف‌ترین و بهترین بازارهای NFT می‌پردازیم.

۱.  پلتفرم OpenSea

پلتفرم OpenSea را باید پیشرو در زمینه فروش NFTها بدانیم. OpenSea در واقع اولین و همچنین بزرگ‌ترین بازار خرید و فروش NFT است و بیش از ۱ میلیون کاربر در آن عضو شده‌اند. این بازار روی بلاک‌چین اتریوم ساخته شده و طیف وسیعی از دارایی‌های دیجیتال در این پلتفرم ثبت شده است. برای مرور و بررسی آن‌ها نیز تنها کافی است که در آن ثبت‌نام کنید. مجموعه OpeanSea همچنین از هنرمندان، سازندگان و توسعه‌دهندگان NFTها نیز پشتیبانی می‌کند. بنابراین، اگر قصد دارید اثر NFT خودتان را ایجاد کنید (اصطلاحاً Mint کنید)، لازم است بدانید که این پلتفرم فرآیندی بسیار ساده و آسان را پیش‌روی شما گذاشته است.

این بازار از بیش از ۱۵۰ نوع توکن پرداختی مختلف پشتیبانی می‌کند. به عبارت دیگر، برای پرداخت هزینه NFTها می‌توانید از بیش از ۱۵۰ نوع ارز دیجیتال استفاده کنید. در مجموع، OpeanSea را می‌توان گزینه‌ای عالی و مناسب برای آشنایی و ورود به دنیای بزرگ NFTها دانست.

شبکه/توکن مورد استفادهاتریوم
هزینه کارمزددارد. هنگام ثبت‌نام و در زمان پرداخت
اندازه کلکسیونبیش از ۱ میلیون اثر NFT
حجم معاملاتبیش از ۵ میلیارد دلار در ماه

نقاط قوت پلتفرم OpenSea:

  • تنوع بسیار زیاد NFTها
  • پذیرش بیش از ۱۵۰ نوع ارز دیجیتال
  • پشتیبانی از ۱۴ کیف‌پول رمزارزی مختلف
  • دسته‌بندی وسیعی از NFTها
۲. پلتفرم Quint

بازار Quint را می‌توان یک پلتفرم عکس‌محور و جامع برای NFTهای سفارشی دانست. هدف این پلتفرم اتصال متاورس به دنیای واقعی است. به عنوان بخشی از این مسیر، Quint سعی دارد تا مجموعه‌ای NFTهای سفارشی خود را عرضه کند. زمانی که کاربران NFTهای مورد نظرشان را از Quint خریداری می‌کنند،‌ نه‌تنها نسخه دیجیتالی آثار هنری خود را دریافت می‌کنند، بلکه یک نسخه قاب شده فیزیکی از آن اثر هنری را نیز در آدرس موردنظرشان تحویل خواهند گرفت.

دارندگان توکن‌های Quint NFT همچنین به Metaverse Arts Club دسترسی خواهند داشت که یک باشگاه اجتماعی انحصاری است که فقط دارندگان توکن‌های Quint و یا خریداران NFT اجازه دسترسی به آن را خواهند داشت. فروشندگان آثار NFT هم می‌توانند با تهیه توکن‌های Quint اجازه دسترسی به این بازار و فروش آثار خود را داشته باشند.

منحصر به فرد بودن پلتفرم Quint

پلتفرم Quint سعی کرده محصول خود را خاص و لوکس عرضه کند. این پلتفرم از این نظر منحصر به فرد است که استخرهای فوق‌العاده‌ای برای نگهداری توکن‌های Quint ارائه می‌دهد. زمانی که کاربران این توکن‌ها Stake می‌کنند، به جوایزی در دنیای واقعی نیز دسترسی خواهند داشت. این جوایز شامل اقامت رایگان در هتل‌های مجلل، بلیت رایگان هواپیما، تجربه ماشین‌های سوپر اسپرت و مواردی دیگر است.  Quint همچنین یک استخر قرعه‌کشی لوکس دیگر هم ارائه می‌کند که جوایز آن از موارد ذکر شده خیلی خاص و لوکس‌تر است.

بازار NFT پلتفرم Quint طیف وسیعی از NFT، از جمله آثار هنری، آواتارها، موسیقی، عکاسی و موارد دیگری را ارائه می‌کند. هنگام مرور این آثار، به‌راحتی می‌توانید آن‌ها را بر اساس دسته‌بندی، محدوده قیمتی و یا سبک حراج فیلتر کرده و نحوه نمایش را شخصی‌سازی کنید. قیمت تمامی آثار بر حسب Quint نمایش داده می‌شوند، ولی معادل دلاری (آمریکا) آن نیز درج شده است تا کار برای کاربران آسان‌تر شود. امروزه بیش از هزار اثر NFT در این پلتفرم ثبت شده است و برای معامله آن‌ها نیز احتیاج به پرداخت هیچ کارمزدی نیست.

نقاط قوت پلتفرم Quint:

  • بخشی از اکوسیستم جدید و لوکس Quint است
  • وجود طیف وسیعی از دسته‌بندی‌های NFT
  • ارائه و تحویل نسخه فیزیکی
  • دسترسی به Metaverse Arts Club بعد از خرید NFTها
۳. پلتفرم Crypto.com

پلتفرم crypto.com یکی دیگر از معتبرترین گزینه‌های پیش رو خریداران NFT است. این بازار محبوب NFT در واقع یکی از برترین صرافی‌های ارزهای دیجیتال در جهان است و بیش از ۱۰ میلیون نفر از آن استفاده می‌کنند. جدا از ارائه خدمات محبوب مرتبط با رمزارزها، پلتفرم crypto.com اخیراً بازار NFT خود را نیز راه‌اندازی کرده است. این بازار در سال ۲۰۲۱ تأسیس شده است و NFTهایی در دسته‌بندی‌های مختلف از قبیل هنر، افراد مشهور، بازی، ورزش، موسیقی و … را ارائه می‌کند.

فرایند سرمایه‌گذاری در پلتفرم Crypto.com

این پلتفرم قصد دارد کل فرایند سرمایه‌گذاری را آسان کند و بر همین اساس، کاربران می‌توانند حساب کاربری NFT خود را تنها در عرض چند دقیقه در این پلتفرم ثبت‌نام کنند. NFTها در این وب‌سایت از طریق حراج و یا با قیمت ثابت در دسترس هستند. کاربران همچنین می‌توانند NFTها را با استفاده از کارت اعتباری خود خریداری کنند. علاوه بر این، کاربران همچنین می‌توانند NFTها را از طریق درگاه پرداخت Crypto.com Pay و با استفاده از ارز دیجیتال خریداری کنند. جذاب‌ترین چیز در مورد فرایند خرید این است که برای خرید NFT با Crypto.com هیچ کارمزد تراکنشی پرداخت نخواهید کرد. این در حالی است که در بسیاری از پلتفرم‌های دیگر، شما باید کارمزد پرداخت کنید. همچنین لازم به توضیح است که شما می‌توانید برخی از گران‌ترین NFT ‌های موجود در بازار را در پلتفرم Crypto.com پیدا کنید.

استفاده از این بازار NFT هم برای افراد مبتدی و هم برای حرفه‌ای‌ها مناسب و ساده است. این پلتفرم با بسیاری از افراد سرشناس مثل Snoop Dogg و یا Boy George همکاری کرده و از این طریق شور و هیجان بیشتری به NFTهای پلتفرم خود بخشیده است. در نهایت لازم به توضیح است که این پلتفرم اخیراً در طی یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که از NFTهای مبتنی بر اتریوم نیز پشتیبانی خواهد کرد؛ بنابراین گزینه‌های پیش‌رو برای سرمایه‌گذاران به‌شدت افزایش پیدا می‌کند.

شبکه/توکن مورد استفادهزنجیره اتریوم و Crypto.org
هزینه کارمزدندارد
اندازه کلکسیونبیش از ۱۰۰ هزار اثر NFT
حجم معاملاتبیش از ۵۰ هزار اتریوم در هفته

نقاط قوت Crypto.com

  • بدون کارمزد
  • بدون نیاز به پرداخت کارمزد تراکنش هنگام خرید NFT
  • پرداخت تنها ۱.۹۹ درصد کارمزد هنگام فروش NFT
  • امکان خرید NFT با کارت اعتباری بانکی و پول فیات
  • ارائه NFTهای اتریوم محور
۴. پلتفرم Binance

بازار خرید و فروش NFT بایننس یکی دیگر از محبوب‌ترین و مورد اعتمادترین گزینه‌های پیش رو طرفداران NFT است. همان‌طور که از نام آن می‌توان حدس زد، این بازار توسط Binance، یعنی بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال جهان اداره می‌شود. به‌صورت کلی، دریافت کارمزدهای پایین یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های بایننس است و این ویژگی در بازار NFT آن‌ها نیز مشاهده می‌شود. کاربران می‌توانند NFTها را تنها با پرداخت ۱ درصد کارمزد تراکنش خریداری کنند. از سوی دیگر، در این بازار NFTهای بر محور زنجیره بلاک‌چین Binance و Ethereum ارائه می‌شوند؛ بنابراین، طیف وسیع و بزرگی از NFTها عرضه شده و معرض نمایش کاربران قرار خواهند داشت.

رابط کاربری این پلتفرم بسیار ساده و کاربرپسند است و NFTها را نیز در مجموعه‌هایی از جمله هنر، ورزش، سرگرمی، بازی، کلکسیون‌ها و دیگر موارد به نمایش می‌گذارد. بایننس همچنین یک ویژگی جالب به نام «جعبه اسرارآمیز – Mystery Box» به پلتفرم خود اضافه کرده است که در آن کاربران می‌توانند جعبه‌ای را خریداری کرده و یک NFT را به‌صورت تصادفی دریافت کنند. این NFT ممکن است بسیار گران‌قیمت باشد و سود چشمگیری نصیب خریدار کند.

در حال حاضر، پلتفرم NFT Marketplace بایننس تنها امکان خرید NFT از طریق رمزارز را فراهم کرده است. بنابراین، خرید NFT با استفاده از کارت بانکی مقدور نیست. با این حال، کاربرانی که هیچ ارز دیجیتالی ندارند هم می‌توانند به‌راحتی از طریق بخش صرافی بایننس مقداری از آن‌ها را خریداری کرده و سپس با استفاده از آن‌ها برای خرید NFT مورد نظر اقدام کنند. همچنین لازم به توضیح است که NFT ها را می‌توان از طریق حراج یا با قیمت ثابت خریداری کرد و به کیف پول NFT خارجی منتقل کرد.

شبکه/توکن مورد استفادهBinance Smart Chain
هزینه کارمزددارد. هنگام پرداخت دریافت می‌شود
اندازه کلکسیونبیش از ۱۰۰ هزار NFT
حجم معاملاتبیش از ۴۰ میلیون دلار در ماه

نقاط قوت بازار NFT بایننس:

  • کارمزد ناچیز معاملات
  • ویژگی خلاقانه «جعبه اسرارآمیز»
  • ارائه NFTهای شبکه اتریوم و زنجیره هوشمند بایننس
  • امکان خرید رمزارز از صرافی بایننس، برای تسویه‌حساب NFT
۵. پلتفرم Nifty Gateways

اگر جزو آن دسته از کاربرانی هستید که به NTFهای کمیاب و نادر علاقه‌مند هستید، بهتر است بازار Nifty Gateways را برای انتخاب و خرید NFT انتخاب کنید. این بازار بیشتر روی گزینه‌های «ویژه و خاص» تمرکز کرده است که در تعداد ناچیز و بسیار محدود عرضه می‌شوند. آثاری متعددی از هنرمندان خلاق و مشهور در این بازار معامله می‌شود که در میان آن‌ها می‌توان به آثار Steve Aoki و Grimes اشاره کرد. از آنجایی که NFTهای موجود در این بازار بسیار مورد توجه هستند، مجموعه آثار موجود در Nifty Gateways بیشتر برای سرمایه‌گذاران سطح بالا مناسب است.

جالب است بدانید که بازار Nifty Gateway بخشی از مجموعه صرافی ارزهای دیجیتال Gemini است که توسط دوقلوهای وینکلواس تأسیس شده است. ساکنین ایالات متحده آمریکا می‌توانند از کارت اعتباری خود برای پرداخت NFTها استفاده کنند،  ولی ساکنین سایر کشورها باید این NFTها را با استفاده از رمزارزهای دیگر خریداری کنند. در انتها، لازم است بدانید که این پلتفرم ۵ درصد مبلغ فروش NFT را به‌عنوان کارمزد از فروشنده دریافت می‌کند.

شبکه/توکن مورد استفادهاتریوم
هزینه کارمزدتنها زمانی که NFTها را به Nifty Gateway منتقل می‌کنید
اندازه کلکسیونبیش از ۶ هزار اثر
حجم معاملاتبیش از ۱۰۰ میلیون دلار در ماه

نقاط قوت بازار Nity Gateway:

  • پشتیبانی شده توسط صرافی معروف و معتبر Gemini
  • امکان خرید NFTها استفاده از کارت اعتباری در آمریکا
  • تمرکز روی NFTهای خاص و نادر
  • تعداد زیادی از افراد معتبر و پرتراکنش را جذب خود کرده است
۶. پلتفرم GameStop

با اینکه زمان زیادی از تأسیس پلتفرم GameStop نمی‌گذرد، به‌خوبی توانسته خود را به‌عنوان یکی از هیجان‌انگیزترین پلتفرم‌های NFT مطرح کند. اگرچه GameStop بیشتر با عنوان بهترین پلتفرمی برای فروش بازی‌های کامپیوتری مطرح شد، ولی به‌خوبی توانسته دامنه فعالیت‌های خود را گسترش داده و حضور قدرتمندی در عرصه NFTهای مرتبط با بازی‌های کامپیوتری داشته باشد. این شرکت سرمایه‌گذاری هنگفتی را روی توسعه‌دهندگانی انجام می‌دهد که ترجیح می‌دهد از بازار GameStop به‌جای بازارهای جایگزین و مشابه دیگر استفاده کنند.

همان‌طور که حتماً خودتان هم حدس زده باشید، بازار GameStop بیشتر روی خرید و فروش اقلام درون بازی، مانند املاک و زمین‌های دیجیتال، سلاح‌ها، لباس‌ها، آواتارها و … تمرکز کرده است. مشخصات این پلتفرم هنوز به‌خوبی مشخص نشده است. با این حال، بسیاری از گزارش‌ها حاکی از آن هستند که Gamestop به‌دنبال ایجاد همکاری با غول‌های بزرگ صنعت ساخت بازی‌های کامپیوتری است با کمک یکدیگر بتوانند NFTهای کلکسیونی مربوط به بازی‌ها را شکل دهند. طرفداران فرنچایزهای خاص می‌توانند ذوق و شور زیادی برای خرید این NTFها داشته باشند.

شبکه/توکن مورد استفادهImmutable X
هزینه کارمزدمشخص نیست
اندازه کلکسیونهنوز چشمگیر نیست
حجم معاملاتهنوز مشخص نیست

نقاط قوت پلتفرم GameStop:

  • ساخته شده روی لایه ۲ پروتکل اتریوم
  • تمرکز تخصصی روی بخش آیتم‌های بازی محور
  • به‌دنبال ایجاد همکاری با توسعه‌دهندگان بازی‌های کامپیوتری
  • در نظر گرفتن بودجه برای توسعه‌دهندگان بازی
۷. پلتفرم DraftKings

مجموعه DraftKing در اصل یک شرکت شرط‌بندی بسیار بزرگ در کشور آمریکا است. ولی این مجموعه در سال ۲۰۲۱ بازار NFT خاص خود را نیز راه‌اندازی کرده و در آن بیشتر روی مجموعه‌های ورزشی متمرکز شده است. در این بازار مجموعه‌ای از NFTهای ویژه و بسیار خاص از مشهورترین چهره‌های ورزشی قرار گرفته است. در میان مطرح‌ترین نام‌هایی که در این بازار قرار دارد،  می‌توان به Tom Brady، Tony Hawk، Wayne Gretzky و … اشاره کرد.

در حال حاضر بیش از ۳۰۰ کلکسیون در قالب NFT در این بازار به خریداران ارائه می‌شود که برخی از آن‌ها قیمتی ارزان داشته و برخی هم بسیار خاص و گران‌قیمت هستند. به منظور خرید این NFTها، کاربران می‌توانند اعتبار حساب خود را از طریق کارت‌های اعتباری افزایش دهند. نکته جالب در مورد بازار DraftKing این است که تنها خرید با فیات امکان‌پذیر است و امکان خرید با استفاده از رمزارزها وجود ندارد.

میزان کارمزد برای NFTهای اولیه هنوز مشخص نیست، ولی تراکنش‌های بازار ثانویه شامل ۱۰ درصد کارمزد می‌شوند که ۵ درصد به پلتفرم و ۵ درصد هم به خالق اولیه اثر تعلق می‌گیرد.

شبکه/توکن مورد استفادهPolygon
هزینه کارمزدبله. زمان خرید NFT
اندازه کلکسیونبیش از ۳۰۰
حجم معاملاتهنوز مشخص نیست

نقاط قوت پلتفرم DraftKing:

  • همکاری با مطرح‌ترین چهره‌های ورزشی
  • تنوع قیمتی NFTها
  • امکان خرید با استفاده از PayPal
  • ارائه تعداد زیادی کلکسیون خاص و Limited-edition
۸. پلتفرم Rarible

سرمایه‌گذاری که به NFTهای مربوط به آثار هنری علاقه‌مند هستند، حتماً باید از مجموعه‌های بازار Rarible دیدن کنند. این پلتفرم مجموعه‌ای عظیم از هنرهای دیجیتال، عکاسی، بازی‌ها، موسیقی، دامنه‌ها و حتی اقلام متاورس را به خریداران عرضه می‌کند. از لحاظ کارمزد، در نظر داشته باشید که این پلتفرم ۲.۵ درصد کارمزد از هر دو سمت معامله (خریدار و فروشنده) دریافت می‌کند. بنابراین، در مقایسه با سایر بازارهای NFT، این پلتفرم هزینه‌های بیشتری را برای خریداران به همراه خواهد داشت. با این حال، Rarible از چندین بلاک‌چین پشتیبانی می‌کند و NFTهای ساخته شده بر روی Ethereum, Flow و Tezos را می‌توانید از طریق این بازار خریداری کرده و یا اینکه به فروش برسانید.

یکی از مهم‌ترین نکات در مورد Rarible این است که کاربران می‌توانند NFTهای مورد نظر خود را از طریق فیات و با کارت‌های اعتباری خریداری کنند. بنابراین، دیگر احتیاجی نیست تا خریدهای NFT خود را تنها با استفاده از رمزارز پرداخت کنید. این پلتفرم از بیش از ۱۹۰ کشور پشتیبانی می‌کند و همین موضوع باعث شده تا Rarible به یکی از بزرگ‌ترین بازارهای خرید و فروش NFT تبدیل شود. در انتها، لازم به توضیح است که این پلتفرم از وسیعی از کیف پول‌ها مانند MetaMask، Coinbase و … پشتیبانی کرده و اطمینان حاصل می‌کند که سرمایه‌گذاران با خیال راحت بتوانند دارایی‌های خود را ذخیره کنند.

شبکه/توکن مورد استفادهاتریوم (با پشتیبانی از Flow و Tezos)
هزینه کارمزدبله. حدوداً 0.010 اتریوم هنگام خرید NFT
اندازه کلکسیونبیش از ۴۰۰ هزار
حجم معاملاتبیش از ۳۹۰ هزار دلار در هفته

نقاط قوت پلتفرم Rarible:

  • پشتیبانی از چند زنجیره بلاک‌چین
  • امکان خرید NFT با استفاده از کارت اعتباری و فیات
  • پشتیبانی از بیش از ۱۹۰ کشور
  • پشتیبانی از طیف وسیعی از کیف پول‌ها
۹. پلتفرم WAX

WAX یک شبکه بلاکچین است که در سال ۲۰۱۷ و با هدف بهبود کارایی تراکنش‌های تجارت الکترونیک طراحی شده بود. این شبکه با EOS سازگار بوده و سعی دارد تا با بهره‌گیری از قدرت این بلاک‌چین، با اتریوم رقابت کند. این شبکه بازار NFT خود را هم با نام SimpleMarket راه‌اندازی کرده است. در این بازار بیش از ۱۴۰ هزار NFT ثبت شده و آماده معامله هستند.

اکثریت قریب به اتفاق NFTهای بازار WAX بر اساس توکن بومی همین شبکه (با نام WAX) هستند. با این حال، یک بازار ثانویه فوق‌العاده محبوب برای WAX NFT در AtomicHub نیز وجود دارد که ادعا می‌کند خدمات مبادله‌ای را بدون هیچ کارمزدی ارائه می‌دهد. بسیاری از برندهای محبوب دنیا در حال حاضر از بلاک‌چین WAX برای تولید (Mint) کردن NFTهای خود استفاده کرده‌اند. در این میان می‌توان به شرکت‌های آتاری (Atari)‌ و سونی (Sony) اشاره کرد که حضور آن‌ها باعث اعتبار بخشیدن چشمگیری به این پلتفرم شده است. در انتها، در نظر داشته باشید که شیوه دریافت کارمزد برای انتشار اولیه NFTها کاملاً مشخص نیست، ولی WAX بابت تراکنش‌های بازار ثانویه خود ۲٪ کارمزد دریافت می‌کند.

شبکه/توکن مورد استفادهبلاک‌چین WAX
هزینه کارمزدندارد
اندازه کلکسیونبیش از ۱۴۰ هزار
حجم معاملاتبیش از ۱۰ میلیون دلار در روز در انتهای سال ۲۰۲۱

نقاط قوت پلتفرم WAX:

  • بسیاری از برندهای معتبر و آشنا از این پلتفرم استفاده می‌کنند.
  • یک جایگزین مناسب برای بازارهای مبتنی بر اتریوم محسوب می‌شود.
  • با EOS سازگار است.
  • بیش از ۱۴۰ هزار NFT در این بازار وجود دارد.
۱۰. پلتفرم Foundation

اگر به‌دنبال یک بازار مناسب برای خرید و فروش NFT می‌گردید، پلتفرم Foundation را نیز حتماً در نظر داشته باشید. Foundation یک بازار پیشرو NFT است که در وهله اول بر ارائه محصولات منحصر به فرد هنری تمرکز دارد. NFTهای ارائه شده در بازار Foundation عموماً از طریق مزایده حراج می‌شوند و اکثر این حراج‌ها هم تا ۲۴ ساعت بعد از دریافت اولین پیشنهاد ادامه پیدا می‌کنند. این پلتفرم بر روی بلاکچین اتریوم ساخته شده و رابط کاربری بسیار شیک و کاربرپسندی دارد که باعث می‌شود کاربران به‌راحتی بتوانند در میان NFTها گردش کرده و اثر هنری دیجیتال موردنظر خودشان را خریداری کنند. علی‌رغم تمام مزایایی که این پلتفرم دارد، نرخ کارمزد بالای آن را می‌توان اصلی‌ترین نقطه‌ضعف آن دانست. در حال حاضر، بازار Foundation برای هر تراکنش ۱۵ درصد کارمزد را باید خدمات از فرد فروشنده دریافت می‌کند که این میزان بالاترین نرخ در میان لیست ما است.

بااین‌حال، این بازار NFTهای آثار هنری به فروشندگان این امکان را می‌دهد که با دریافت 10 درصد حق امتیاز در فروش از طریق بازار ثانویه، بخشی از این کارمزد سنگین را جبران کنند. از آنجایی که این پلتفرم در بلاک‌چین اتریوم میزبانی می‌شود، کاربران باید از این رمزارز برای پرداخت هزینه‌های خرید NFT خود استفاده کنند. در حال حاضر، پلتفرم Foundation فقط از کیف پول‌هایی که از طریق MetaMask یا WalletConnect راه‌اندازی شده‌اند، پشتیبانی می‌کند که این موضوع می‌تواند دسترسی سرمایه‌گذاران را محدود کند.

شبکه/توکن مورد استفادهبلاک‌چین اتریوم
هزینه کارمزددارد. هنگام خرید NFT
اندازه کلکسیونبیش از ۱۰۰ هزار
حجم معاملاتبیش از ۶۰ هزار دلار در هفته

نقاط قوت پلتفرم Foundation:

  • تمرکز روی NFTهای هنری و انحصاری
  • امکان دریافت ۱۰٪ حق امتیاز در فروش‌های ثانویه
  • پشتیبانی از MetaMask و WalletConnect
  • رابط کاربری و معاملاتی کاربرپسند

جمع‌بندی

بازارهای NFT دروازه ورود شما به دنیای سرمایه‌گذاری در دارایی‌های دیجیتال، کلکسیون‌های هنری دیجیتال و آثار مشابه هستند،  ولی گزینه‌های زیادی پیش روی شما وجود دارد. در این مقاله ۱۰ مورد از بهترین پلتفرم‌های خرید و فروش NFT را معرفی کرده و ویژگی‌های اصلی آن‌ها را مورد بررسی قرار دادیم. تصمیم‌گیری در زمینه انتخاب بازار NFT شاید کمی دشوار به نظر برسد، ولی با لحاظ کردن اطلاعاتی که در این مقاله ارائه شد، شما قادر خواهید بود تا خیلی راحت‌تر تصمیم‌گیری کنید. در مجموع، همیشه سعی کنید تا در ابتدا نوع NFT مورد نظر و نحوه پرداخت هزینه آن را مشخص کنید، سپس بر اساس همین اطلاعات، بازار مناسبی را انتخاب کنید که با خواسته شما مطابقت داشته باشد.

با این حال، به این موضوع هم توجه داشته باشید که بازار NFTها بسیار جدید و سوداگرانه است. برخی از NFTها ممکن است ارزش بالاتری داشته باشند، ولی هیچ تضمینی در این زمینه وجود ندارد. ارزش‌گذاری آثار NFT تقریباً شبیه به ارزش‌گذاری آثار هنری و کلکسیونی است: ارزش آن‌ها ذهنی است و توسط عواملی مانند منحصر به فرد بودن و شهرت هنرمندی که آن‌ها را ساخته است تعیین می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *